RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Offshore halter videre(Ny)

Sist oppdatert:
John Fredriksens riggselskap Northern Offshore sliter videre med store underskudd, og har ikke oppnådd noen fremgang i samtalene med kreditorene. Selskapet ser heller ikke tegn til bedring
Selskapet gikk med et underskudd på 3,1 millioner dollar i tredje kvartal, mot minus 1,7 millioner dollar i andre kvartal. Driftsinntektene økte fra 13,1 millioner dollar i andre kvartal til 14,4 millioner dollar i tredje kvartal.

For fjerde kvartal er det ventet et resultat på linje med de tre foregående kvartalene.

Resultat svekkelsen skyldes i hovedsak økte kostnader i forbindelse med at Energy Searcher er tilbake på kontrakt, samt årlig vedlikehold på melkekua produksjonsriggen Northern Producer.

Melkekua i fare

Northern Producer produserer olje for ChevronTexaco på Galley-feltet på britisk sokkel, og har en kontrakt som løper til januar 2005. Operatøren har imidlertid opplyst til Northern Offshore at er stor tvil rundt deres ønske om å forlenge kontrakten videre. ChevronTexaco er i ferd med å selge feltet. Opsjonen må erklæres i januar 2004.

Selskapets andre inntekttskilde boreskipet EnergySearcher har kontrakt til januar 2004, og en ny kontrakt vil være meget viktige for selskapets videre kontantstrøm.

Må refinansiere

Selskapet opplyser i kvartalsrapporten at de har fortsatt aktive samtaler med sine hovedkreditorer, men at det er ikke gjort noen nevneverdige fremskritt i disse samtalene.

Styret estimerer at dagens kontantstrøm vil være nok til å betjene gjeldsforpliktelsene til forfall, men ikke nok til å gjøre opp ved forfall. Det er derfor fortsatt betydelig usikkerhet rundt selskapets evne til å fortsette som Going Concern.

Klarer ikke forfall

Northern Offshore har imidlertid ikke penger til å gjøre opp renteforfall på obligasjonslånet 15. november, men regner med å kunne skrape sammen nok penger i løpet av 30 dagers perioden etter forfall. Det er imidlertid forutsatt at John Fredriksens selskap Avalon er villige til å utsette en tilbakebetaling av deres lån til selskapet. Selskapet hadde ved utgangen av september 176.8 millioner dollar i rentebærende gjeld.

Fortsatt svakt marked

I tillegg til Northern Producer og EnergySearcher, så eier Northern Offshore ytterligere to boreskip og en borerigg som alle ligger i opplag utenfor Singapore og et boreskip i opplag i Mexico, noe de har vært i flere år. Selskapet ser heller ingen kortsiktige muligheter for å få skipene på kontrakt.

Markedet for disse konvensjonelle enhetene betegnes fortsatt som svakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere