RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Offshore mot børs igjen

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen har nå fått på plass en avtale med obligasjonseierne og bostyret i Northern Offshore. De gamle aksjonærene får 2 prosent av selskapet i en restrukturering
Det går frem av en melding fra bostyret sendt mandag ettermiddag.

Ifølge meldingen vil avtalen mellom Fredriksens World Shipholding og Geveran på den ene siden og obligasjonseierne og bostyret på den andre bety at de gamle aksjonærene i Northern Offshore blir sittende med en eierandel på inntil 2 prosent.

Obligasjonseierne vil gjennom en gjeldskonvertering få 98 prosent av den nye aksjekapitalen i Northern Offshore i forbindelse med den nye avtalen. 89 prosent av obligasjonseierne i de krone og dollarbaserte lånene har signert den foreløpige avtalen med Fredriksen.

I denne forbindelse vil bostyret nå be om at Oslo Børs gjør om sitt strykningsvedtak for aksjen, og at den igjen blir notert på børsen. Det kan imidlertid ikek garanteres at dette går i orden.

Partene vil nå jobbe for å ha en endelig avtale på plass så raskt som mulig på nyåret. Det var i sommer at obligasjonseierne med finansmannen Kristian Siem i spissen tok Northern Offshore til skifteretten i Bermuda. Siem har senere solgt seg ut.

- Vi er glade for at vi har fått gjenåpnet forbindelsene med Northerns obligasjonseiere, og for å ha behold litt av verdien for selskapets aksjonærer. Vi ser virkelige muligheter for Northern fremover og store muligheter for å jobbe sammen i fremtiden, sier Tor Olav Trøim i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere