RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Offshore venter bare på Fredriksen

Sist oppdatert:
John Fredriksens riggkonsernet Northern Offshore har fått forlenget sitt obligasjonslån på 150 millioner kroner, og reforhandlet anne gjeld slik at selskapet skal ha ryddet unna de kortsiktige finasielle problemene
Ifølge en børsmelding skal obligasjonseierne i obligasjonslånet på 150 millioner kroner gått med på å forlenge løpetiden på lånet fra 7. april til oktober 2004.

MOF må på sin side tilbakebetale lånet med 102,5 prosent, mens renten økes med et prosentpoeng til 3 måneders nibor pluss 5,5 prosent. Videre utbetales det 2,5 prosent i slutten av april i forlengelsesgebyr.

Det er en betingelse for forlengelsen at John Fredriksens Avalon Holding ltd. og BNP Paribas lån til selskapet ikke skal tilbakebetales før juni 2004.

BNP Paribas har gått med på å forlenge løpetiden på sin rullerende kreditt fra mars 2003 til juni 2004, i henhold til obligasjonseiernes krav. Fasiliteten er på inntil 11 millioner dollar, og er sikret i boreskipet EnergySearcher. Boreskipet ligger for tiden ledig.

Det pågår forhandlinger med Fredriksens Avalon, og en avtale må være på plass innen 7. april. Styret er optimistiske i forhold til utkomme.

Faller alt på plass så regner styret med at selskapets kortsiktige finansielle problemer er løst.

NOF regner med å kunne cashe inn 4,5 millioner dollar fra en vellykket valutaswap om kort tid, som vil avhjelpe situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere