RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Offshores cashmaskin i fare(Ny)

Sist oppdatert:
Northern Offshore overlever i dag på grunn av kontantstrømmen fra produksjonriggen Northern Producer. Nå er det imidlertid betydelig usikkerhet rundt en forlengele av kontrakten
Ifølge det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapets andrekvartalsrapport, forsøker ChevronTexaco nå å selge Galley-feltet hvor Northern Producer er på kontrakt. Oljeselskapet har derfor meddelt at det er betydelig usikkerhet rundt en eventuell forlengelse av kontrakten med ytterligere ett år. Kontrakten løper nå til januar 2005.

Styret i riggselskapet opplyser videre at selskapet vil klare å betjene rentene på sine lån frem til forfall, men vil ikke kunne innfri lånene når de forfaller.

Det ventes imidlertid et resultat i andre halvår på linje med eller noe bedre enn samme periode i 2002.

Northern Offshore fikk et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 6,6 millioner dollar i andre kvartal, en million lavere enn i samme periode i fjor. Alle inntektene i kvartalet stammer fra produksjonsriggen Northern Producer som ar eneste enhet i selskapet på kontrakt i perioden.

Boreskipet EnergySearcher gikk i august inn på en kontrakt for Atlantis Oman, og vil i midten av oktober gå videre på en kontrakt til Daewoo som er ventet å vare til januar 2004. Det jobbes med å skaffe ytterligere kontrakter.

For de fire andre boreenhetene ser ikke selskapet kontrakter på kort sikt, og vurderer strategiske grep på grunn av de høye opplagskostnadene på skipene.

Norther Offshore hadde ved utgangen av andre kvartal 177,3 millioner dollar i gjeld, hvorav obligasjonslånet utgjør 143,2 millioner dollar. Det ble nedbetalt gjeld på 9,5 millioner dollar i perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere