RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Oil betaler i Brasil

Sist oppdatert:
Northern Oil har valgt å liekvel betale Petrobras for letearbeidene på Cavalo Marnho-feltet utenfor Brasil, men fortsetter voldgiftssaken
Northern Oil har ifølge en melding nå gjort opp utstående i forhold til innbetalinger til letearbeidene på Cavalo Marinho-feltet. Totalt har Northern Oil betalt 8,1 millioner dollar inkludert renter på de forfalte innbetalingene.

Dermed har Northern Oils datterselskap Coplex fått tilbake de fulle rettighetene til feltet som ligger på BS-3-lisensen utenfor sørøstkysten av Brasil. Cavalo Marinhp er det mest lovende feltet på lisensen, hvor det i dag foregår produksjon fra Coral-feltet.

Bakgrunnen for at Northern Oil har holdt igjen innbetalingen er at de ikke er fornøyd med operatøren Petrobras arbeid på feltet. Northern Oil opprettholder da også krav og fortsetter saken i voldgiftsdomstolen.

En kjennelsen i saken er ventet i løpet av mai, opplyser oljeselskapet. Northern Oil har en eierandel på 27,5 prosent i lisensen.

Det har i lengre tid pågått forlikssamtaler mellom Northern Oil og Petrobras parallelt med voldgiftssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere