RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Oil-emisjon etter lekkasjer (Ny)

Sist oppdatert:
Northern Oil jobber med en ny emisjon, og Oslo Børs sjekker ut informasjonslekkasjer. John Fredriksen skal være villig til å ta en betydlig del av emisjonen
Les også:
Northern Oil trenger nær 40 mill.(Ny2)
Northern Oil fortsatt uten produksjon

Northern Oil har tidligere meldt om behov for arbeidskapital i etterkant av produksjonsoppstart for å gjennomføre sin del av utbyggingen av Coral feltet og den videre utforskning av Caravela Sul funnet i Brasil.

Coral-feltet har nå kommet i produksjon. Dette har ført til at selskapet har satt i gang arbeidet med en ny emisjon.

Tidligere har selskapet og adm. direktør John M. Dahlen indikert at de ville forsøke å dekke kapitalbehovet med fremmedkapital.

Northern Oil opplyser imidlertid i dag at de arbeider blant annet med å sette sammen et garantikonsortium på inntil 6 millioner dollar. Det planlegges emittering av inntil 21,5 millioner aksjer til kurs 2 kroner pr. aksje.

Selskapets hovedaksjonær, som er skipsreder John Fredriksen, har sagt seg villig til å delta med en betydelig andel i emisjonen.

Oslo Børs sjekker

Northern Oil-aksjen har falt som et blylodd de to siste dagene. Mandag falt aksjen på lavt volum, mens det tirsdag ble et betydlig fall før Oslo Børs innførte en børspause.

Kommer dere til å sjekke selskapet nå?

- Vi får se, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til iMarkedet.

De siste dagene har Northern Oil-aksjen falt hele 33 prosent, mens de kjente fundamentale nyhetene altså tilsa en børsoppgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere