RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Oil får bedre pris på oljen

Sist oppdatert:
Finansdirektør Per Fossan-Waage bekrefter i dag at Northern Oil kan regne med en høyere pris for oljen som selges etter midten av november. Utkast til ny oljesalgsavtale foreligger
Oljeproduksjonen på Coral-feltet utenfor sørøstkysten av Brasil har frem til disse dager vært knyttet til en oljesalgsavtale med priser godt under dagens oljepris. Avtalen som løpet ut til helgen har hatt både en bunn og et tak på hva lisenshaverne vil få betalt for oljen.

Ifølge Fossan-Waage foreligger det nå et utkast til ny avtale som vil være basert på markedspris.

- Utkastet foreligger og skal nå godkjennes av partnerne. Det ser ut til at at det blir markedspris og uten et prisbånd, sier Fossan-Waage til iMarkedet.

Han ønsker ikke å gi noen tall for oljeproduksjon på feltet i perioden siden forrige oppdatering som var for siste uken i august. Da lå produksjonen på 10.000 fat pr. dag fra de tre brønnene.

- Produksjonen har variert en del, og det er fortsatt rom for optimaliseringer. Man har ikke løst problemene med brønn nummer tre fullt ut, sier Fossan-Waage.

Når det gjelder utbyggingen av de to nabofeltene på blokken BS3, Estrella do Mare og Sea Horse så vil Northern Oil komme med en oppdatering i kvartalsrapporten når den foreligger. Northern Oil har en eierandel på 27,5 prosent i blokken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere