RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Oil fortsatt uten produksjon

Sist oppdatert:
Oljeselskapet Northern Oil har fortsatt ikke fått i gang produksjonen på Coral-feltet utenfor Brasil. Selskapet vil ikke kommentere årsaken
Dette bekrefter adm. direktør John M. Dahlen i Northern Oil overfor iMarkedet torsdag.

- Vi er ikke i produksjon. Jeg kan ikke kommentere det nærmere. Vi må komme med en felles melding til markedet, sier Dahlen til iMarkedet.

Ifølge Dahlen venter selskapet på en avklaring fra Petrobras før en melding kan sendes ut. Petrobras er operatør på BS-3 blokken hvor Coral-feltet ligger.

Northern Oil opplyste i forbindelse med tredje kvartalsrapporten 2. desember at produksjonen var estimert å komme i gang i midten av desember. Det ble på det tidspunktet opplyst at selskapene ventet på den siste miljølisensen før produksjonen kunne komme i gang.

Dahlen vil ikke kommentere om denne lisensen fortsatt er manglende, og viser til at Northern Oil ikke kan kommentere fremdriften på feltet uten klarsignal fra operatøren.

Northern Oil kontrollerer gjennom det 95,7 prosent eide canadiske oljeselskapet Naftex en eierandel på 27,4 prosent i BS-3 lisensen.

Dahlen opplyser videre til iMarkedet at arbeidet med å få på plass en mellomfinansiering fortsetter.

- Vi jobber med flere alternativer, sier Dahlen, og det tas sikte på løsning basert på kun fremmedkapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere