RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Oil gir opp produksjonsmål etter skuffelser(Ny)

Sist oppdatert:
John Fredriksens oljeselskap Nothern Oil sliter fortsatt med å holde stabil produksjon på Coral-feltet og har nå kuttet betraktlig i produksjonsmålet
Nytt: Kommentarer fra selskapet

Northern Oil melder at gjennomsnittlig produksjon på Coral-feltet utenfor det sørøstlig Brasil lå på 9.000 fat pr. dag i tredje kvartal, men viser fall i oktober og november.

Snittet for de to månedene er henholdsvis 6.700 og 6.1000 fat pr. dag. Det er fortsatt brønn nummer tre av tre som skaper problemer for Nothern Oil og operatøren Petrobras.

Gir opp produksjonsmål

Det er nå en workover i gang på brønnen som forventes å bringe produksjonen tilbake til et nivå rett over 10.000 fat pr. dag.

- Vi regner med at arbeidet vil pågå ut desember, sier finansdirektør Per Fossan_Waage i Northern Oil til iMarkedet torsdag ettermiddag.

Ifølge Northern Oils kvartalsrapport forventer Petrobras en snitt produksjon neste år på litt over 10.000 fat pr. dag gjennom 2005. Det er godt under Notherns tidligere mål på 18.000 fat pr. dag.

- Kuttet målet på 18.000 fat?

- Det (18.000 fat, red.anm) var det lenge, nå har vi tatt anslaget til Petrobras ad notam og regner det som realistisk. Det er basert på skuffelsen vi har hatt, sier Fossan-Waage.

Han har imidlertid ikke gitt opp å øke produksjonen utover 10.000 fat.

- Det jobbes med flere tiltak, blant annet gasslift, sier Fossan-Waage.

Vil betale gjeld

Northern Oil fikk et driftsresultat på 1,2 millioner dollar i tredje kvartal, mot 2,1 millioner i samme periode i fjor. Det ga et nettoresultat på 1,2 millioner dollar, mot 1,4 i samme periode i fjor.

Selskapet forventer en godt kontantstrøm fremover som følge av utsikter til lite investeringsbehov neste år etter utsettelser i utbyggingen av de andre feltene på BS-3-blokken.

- Gjøre dette det aktuelt med utbytte fremover?

- Vi vil fokusere på å tilbakebetale gjeld neste år, så får vi se hva som skjer, sier Fossan-Waage.

Når det gjelder hovedaksjonær John Fredriksens posisjon i selskapet har ikke Fossan-Waage fått noen nye signaler siden Fredriksen solgte seg noe ned i begynnelsen av året.

Bedre pris

Oljen fra Coral-feltet har på grunn av avtaler inngått tidligere blitt solgt på en snitt pris på 33 dollar fatet frem til midten av november. Denne avtalen er nå erstattet med en pris som vil følge utviklingen i referanseoljen Brent Blend. Det gir en økning på 11 dollar fatet basert på dagens prising av Brent-oljen.

Forsinkelser

Utviklingen av de to andre feltene på BS-lisensen hvor Northern Oil eier 27,5 prosent er forsinket.

Estrella do Mar som var ventet utbygd i løpet av neste år er forsinket etter at de foreløpig utbyggingsplanene viser at det kan formålstjenlig og mer økonomisk å velge andre løsninger.

- Partnerne ser på flere ulike løsninger, sier finansdirektøren.

Styret i Northern Oil tror nå først på en produksjon på Estrella do Mar i 2006.

Når det gjelder det meget lovende Cavalo Marinho feltet sør for Coral og Estrella do Mar så har det brasilianske her sendte utviklingsplanen til Petrobras i retur. De mener at Petrobras må se på en løsning i sammenheng med en utbygging av lisensen sør for feltet. Petrobras har frist til mars neste år med å levere inn en revidert plan for feltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere