RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Oil med økt produksjonsandel

Sist oppdatert:
Det John Fredriksen-kontrollerte oljeselskapet Northern Oil får mer av den tidlig produksjonen på Coral-feltet enn tidligere antatt
Det opplyser finansdirektør Per Fossan-Waage i Northern Oil til iMarkedet.

Opprinnelig skulle Northern Oil ha 38,5 prosent av den første produksjonen på Coral-feltet på BS-3-lisensen utenfor Brasil. Selskapet får imidlertid 42,3 prosent av inntektene fra oljen som nå pumpes fra de to produksjonsbrønnen som er i drift.

Bakgrunnen for den økte betalingen er at de andre lisenseierne påtok seg å bære kostnader utover det som var opprinnelig avtalt med operatøren, det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras.

Det er først etter at Northern Oil gjennom datterdatterseselskapet Coplex Brazil har fått tilbake utleggene på omkring 8 millioner dollar, at Northern Oil få en andel av inntektene tilsvarende eierandelen på 27,5 prosent i Coral-feltet.

- Hvordan går arbeidet med brønn nummer tre?

- Det går ikke fort, men det er progresjon i arbeidet, sier Fossan-Waage som ikke tror på noen produksjonstart på de to nærmeste ukene.

Produserer nedenfra og opp

Produksjonen på Coral foregår fra den nederste hovedsonen på Coral-feltet, som består av fire subsoner. iMarkedet får opplyst fra Fossan-Waage at de foreløpig produsere fra to av subsonene, mens de to resterende vil bli perforert og tilkoblet etter hvert for å holde en stabil produksjonen.

Det er hovedsone B-3 det nå produseres fra. Produksjone fra den mest oljerike sonen B-2 er ikke igangsatt, og vil heller ikke bli det før produksjonen fra B-3 begynner å falle. BS-1, som er den øverste oljeførende sonen på feltet, vil bli den siste til å bli satt i produksjon.

Fossan-Waage regner med at den tredje brønnen vil bli satt i produksjon fra sone B-2 slik at kapasiteten på produksjonsplattformen på 20.000 fat pr. dag kan bli utnyttet. Det kan også bli aktuelt å gå inn i B-2 sonen fra en av de andre brønnene dersom oppstarten trekker ut for den tredje brønnen.

I dag produserer den første brønnen omkring 5.000 fat pr. dag, mens brønn nummer to ble opplyst av Petrobras i begynnelsen av uken å ha en produksjonsrate på omkring 6.5000 fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere