RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Oil og Naturgass' fusjonsplan klar

Sist oppdatert:
Styrene i Northern Oil og Naturgass har nå vedtatt en fusjonsplaneb. Det nye olje- og gasselskapet ville klart til mai neste år med Axel C. Eitzen som styreformann og nye kroner på bok
Ifølge planen styrene i de to selskapene nå har vedtatt vil aksjonærene i Northern Oil eie 56 prosent av det fusjonerte selskapet, mens eierne av Naturgass får 44 prosent. Det er nær hva som ble antydet i forbindelse med den ekstraordinære generalforsamlingen i Northern Oil før jul.

Det bebudes samtidig at det skal gjennomføres en emisjon i forbindelse med fusjonen.

- Styrene i de to selskapene er for øvrig enige om at det fusjonerte selskapet skal gjennomføre en kapitalutvidelse etter at fusjonen er gjennomført for å styrke dets balanse og for å sette det i stand til å finansiere videre vekst, heter det i en melding.

Naturgasseierne likevel størst

Bytteforholdet er basert på en Northern Oil-kurs på 2,91 kroner og en kurs på Naturgass-aksjene på 6 kroner.

Antallet aksjer i NOI som er overtagende selskap vil utgjøre 254.315.957 etter at fusjonen er gjennomført.

Disse vil være fordelt med 37,71 prosent på de nåværende aksjonærene i NOI, 44 prosent på de nåværende aksjonærene i NG og 18,31 prosent i form av egne aksjer. Beholdningen av egne aksjer er en konsekvens av Naturgass aksjepost i NOI.

Må refinansiere

Det er satt ned to betingelser for fusjonen, og begge gjelder Naturgass sin gjeldsfinansiering.

Det første kravet er at 50 prosent av NG`s utestående ansvarlige lån på 76,5 millioner kroner gjøres om til et konvertibelt lån basert på en konverteringskurs på 6 kroner pr. aksje i NG.

For det andre er det forutsatt at NG, innen 31. januar 2005 refinansierer den vesentlige del av sin kortsiktige gjeld.

Fusjonen planlegges behandlet på ekstraordinære generalforsamlinger i de to selskapene 25. februar 2005. Det forventes, på denne bakgrunn, at fusjonen vil kunne bli effektiv medio mai 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere