RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Oil vant frem

Sist oppdatert:
Northern Oil har fått en midlertidig forføyning som gjør at selskapet foreløpig ikke lenger er i fare for å miste eierandelen i BS3-lisensen utenfor Brasil
Ifølge en melding fra Northern Oil har selskapet vunnet frem i det brasilianske rettsvesenet, og fått stoppet den løpende fristen for å innfri sine forpliktelser overfor operatøren Petrobras.

Det har løpt en frist på 60 dager fra Northern Oil stoppet kontantinnbetalingene til lisensen, som ved utløp ville medført at Northern Oil mistet sin eierandel på 27,5 prosent i BS3-lisensen.

Les mer: Nye skuffelser for Northern Oil(Ny2)

Innbetalingene som Northern Oil holder tilbake gjelder utbyggingen av Coral-feltet, et av tre felt som er identifisert på lisensen. Feltet skulle vært i produksjon i god tid før jul i fjor, men på grunn av problemer og det Northern Oil mener er dårlig arbeid av Petrobras, er produksjonsstarten fortsatt er uviss.

Northern Oil varsler nå at de kommer til å forfølge erstatningskrav mot Petrobras for tap selskapet har blitt påført på grunn av Petrobras gjennomføring av utbyggingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere