*Nettavisen* Nyheter.

Northug imponerer Gudfaren

Foto: AP Photo/Laura Rauch

Og nå snakker Petter Northug om å gifte seg i Las Vegas!

21.09.10 13:14

LAS VEGAS (Nettavisen): - Petter er like god som menneske og pokerspiller som han er som skiløper.

De sterke ordene kommer fra Thor Hansen (63), dobbelt verdensmester i poker og kjent som Gudfaren i det norske pokermiljøet.

Og de kommer ikke uten grunn.

Prestisjefull turnering
Natt til lørdag storspilte mosvikgutten i verdens tøffeste og mest prestisjefulle pokerturnering, selve hovedturneringen i World Series of Poker (WSOP), som i Norge er best kjent som VM.

Takket være flere særdeles dristige og velplasserte bløffer, avsluttet langrennskongen den andre spilledagen med 130.000 i sjetonger. Det er 100.000 mer enn spillerne fikk til å starte med, og mest av alle som sitter på Northugs bord.

- Godt og svært aggressivt
- Jeg er veldig imponert over Petter. Han spiller godt og svært aggressivt. Jeg tror rett og slett at han er fryktelig god i poker, sier Thor Hansen til Nettavisen.

Ingen andre norske spillere avsluttet med like mye i sjetonger som Northug etter spilledag 2A. Thor Hansen har 40.000, mens Tore Lagerborg går spilledag 3 i møte med 100.000. Kai Danilo Paulsen har 68.000 og Bjørnar Thomassen 50.000, melder Vi Menn.

Natt til søndag avvikles spilledag 2B, og deretter er det én hviledag før alle gjenværende spillere samles til spilledag 3. Det vil trolig være mellom 2000 og 2500 spillere igjen av startfeltet på 7319 spillere når kortene kastes gjennom lufta tirsdag kveld, norsk tid.

- Begynner å få dreisen på det
Petter Northug var naturlig nok svært fornøyd med innsatsen etter en ti timer lang dag rundt pokerbordet.

- Det var et godt bord og jeg spilte god poker. Jeg begynner å få dreisen på live-pokeren. Kommer jeg i pengene her, så gifter Rachel og jeg oss i Vegas, spøkte Northug overfor Vi Menn og siktet til kjæresten Rachel Nordtømme.

Her kan du lese mer om hvordan Petter Northug spilte natt til lørdag

Duellerte med Marcus Hellner
Petter Northugs reise til Las Vegas og deltakelse i poker-VM er sponset av Vi Menn, som også tok med seg svenskenes langrennskonge Marcus Hellner til gamblingens hovedstad. De to olympiske mesterne utkjempet en tvekamp i Las Vegas, bestående av heads-up-poker, et kort rulleskirenn og lengstlevende i poker-VM.

Ettersom Marcus Hellner ble slått ut av poker-VM sent på spilledag 2A, gikk Northug seirende ut av duellen med 2-1. Hellner vant heads-up-duellen, Northug rulleskirennet og kom altså også lengst i poker-VM.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.