RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nortura: - En grusom dag for oss alle

Politi og ambulansehelikopter er på plass utenfor Norturas anlegg på Malvik mandag formiddag etter at en person har omkommet i en arbeidsulykke.
Politi og ambulansehelikopter er på plass utenfor Norturas anlegg på Malvik mandag formiddag etter at en person har omkommet i en arbeidsulykke. Foto: Tor Aage Hansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En mann (32) som jobbet ved Norturas fabrikk i Malvik, døde mandag i en arbeidsulykke. - Dette er en grusom dag for alle, sier Nortura-ledelsen.

Ulykken skjedde like før klokka 9 ved Norturas produksjonslokaler på Sveberg i trøndelagskommunen. Mannen kom i klem i forbindelse med løfting av paller, opplyser fabrikksjef Sondre Halseth.

Ved Nortura kom dødsulykken som et sjokk på arbeidskollegene.

- Dette er en grusom dag for oss. Nå går våre tanker til en god og lojal kollega og medarbeider, og hans pårørende. Dette er en fryktelig tung dag, det aller verste som kan skje på en arbeidsplass, sier Sondre Halseth.

Ukjent årsak
Politiet ble varslet av AMK om at en mann hadde fått hodet i klem i en arbeidsulykke. Legen som kom til stedet, måtte konstatere at mannen ikke hadde overlevd ulykken, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Etter ulykken sendte politiet kriminalteknikere til fabrikken. Arbeidstilsynet ble også varslet og sendte sine egne folk. Kommunens kriseteam satte raskt i gang arbeidet med å bistå de ansatte og pårørende. Ifølge Brandmo jobber den omkomnes kone samme sted.

De ansatte ble mandag formiddag orientert om ulykken. Foreløpig er ulykkesårsaken ikke kjent.

- Foreløpig er det for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. For oss er det aller viktigste nå å ta vare på alle som arbeider ved anlegget, sier informasjonsdirektør Ellen Flø Skagen i Nortura til NTB.

- Ingen andre involvert
Det er lensmannskontoret i Malvik som etterforsker hendelsen, blant annet vil kolleger og andre personer som eventuelt var til stede da ulykken skjedde, bli avhørt.

- Mannen var på jobb, og jeg går ut fra at han utførte normalt arbeid. Vi vet ennå ikke om det var andre der som var vitner til ulykken, sier Brandmo.

- Politiet arbeider med å kartlegge hva som har skjedd, og Arbeidstilsynet er på stedet. Det er så langt ingenting som tyder på at noen andre var involvert i ulykken, sier lensmann May Hoås ved Malvik lensmannskontor.

Slaktefabrikk
Nortura opplyser at anlegget i Malvik er Norges største og mest moderne slakte- og skjærefabrikk med 200 medarbeidere. Fabrikken ble satt i drift juli 2010 og skal ifølge selskapet ha en slaktekapasitet på 65.000 storfe og 180.000 småfe fra hele Midt-Norge.

- Det aller viktigste for oss nå er å ta vare på kolleger og medarbeidere, så må vi komme tilbake til hvordan dette har skjedd senere i samarbeid med politi og Arbeidstilsyn. Fokus nå er å være sammen i det som har skjedd og støtte hverandre, sier fabrikksjef Halseth. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere