RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nortura kutter i kyllingproduksjonen


Nortura har ikke tall på hvor mange kyllingprodusenter de må kutte. Illustrasjonsfoto.
Nortura har ikke tall på hvor mange kyllingprodusenter de må kutte. Illustrasjonsfoto. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Overkapasitet i kyllingnæringen gjør at den norske kjøttgiganten Nortura reduserer antall kyllingprodusenter.

– Dette blir tøft, men vi har ikke noe valg hvis vi skal være med i norsk kyllingproduksjon framover. Vi setter vår ære i å gjøre dette ryddig, skikkelig og i nær dialog med den enkelte produsent. Og vi håper å klare det gjennom mer bruk av «gulrot» enn «pisk», sier Norturas styreleder Sveinung Svebestad i en pressemelding.

Det er doblingen i konsesjonsgrensene fra 140.000 til 280.000 kyllinger som har ført til overkapasitet i kyllingnæringen. Nortura har i dag en overkapasitet på i overkant av 30 prosent, og kombinert med et svakere marked er overproduksjonen betydelig.

– Dette er ikke en belastning produsentene skal bære alene. Vi tar flere grep for å sikre konkurransekraft i resten av organisasjonen, sier Svebestad.

Hvor mange produsenter som må slutte eller omstille, har han ikke tall på.

– Det kan dreie seg om 75 produsenter eller det kan bli 150. Det avhenger av hvem som slutter og hvor mange dyr de har, sier styrelederen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere