*Nettavisen* Nyheter.

«Norway Cup-lag» forduftet

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Fikk norsk hjelp til å få visum - men hadde ikke fotballkamper i tankene.

13.08.09 09:24

Norske myndigheter hjalp «Dynamo Girls» fra Kongo med visum til Norway Cup og Europa, skriver Aftenposten.

Men nå viser det seg at fotballaget ikke eksisterte.I Kisangani i Kongo, slik det utga seg for. Aftenposten har stilt flere idrettsledere spørsmål ved om det fantes planer om å sende jentefotballag til Norge og Norway Cup.

- Ikke siden kolonitiden
- Vi sendte idrettslag til Europa for å delta på turneringer da vi fortsatt var en koloni, men vi har ikke gjort det siden, forteller Justin Basumukange, president i idrettsforbundet i Kisangani til avisen.

Han forteller at klubbene er fattige.

20. mai i år kommer det en søknad til den norske ambassaden i Ugandas hovedstad, Kampala. Fotballaget «Dynamo Girls», med 25 spillere og ledere. Ambassaden er i tvil og oversender saken til Utlendingsdirektoratet (UDI) i Oslo, som hastebehandler den: 26. juni får 17 spillere i alderen 17–19 år og fem ledere visum - under tvil.

17 jenter - uviss skjebne
To jenter ble nektet visum på grunn av for høy alder, mens nok ett tilfelle ble avvist. Etter hvert slår flere UDI alarm over godkjennelsen - og UD kontaktes.

Norske myndigheter kan ikke redegjøre for skjebnene til de 17 jentene, som har mulighet til å reise inn i Schengen-område. Det som er sikkert, er at de aldri landet på Gardermoen.

UD henviser saken til UDI, som bekrefter at det hendelsesforløpet Aftenposten gjengir.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag