RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kommunikasjonsdirektør i Norwegian Anne-Sissel Skånvik møter pressen i forbindelse med at det ble brudd i forhandlingen i Norwegian streiken natt til lørdag.
Kommunikasjonsdirektør i Norwegian Anne-Sissel Skånvik møter pressen i forbindelse med at det ble brudd i forhandlingen i Norwegian streiken natt til lørdag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Norwegian: - Vi er særdeles skuffet

Sist oppdatert:
Flyselskapet Norwegian mener de strakte seg langt i forhandlingene med motparten.

– Vi er veldig skuffet over at vi ikke klarte å komme til en avtale. Og vi er særdeles skuffet med tanke på de kundene som i dag også blir berørt av streiken, som da selvfølgelig fortsetter, sier kommunikasjonssjef Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.

Les også: Brudd i Norwegian-meklingen – streiken fortsetter

– Vi har lagt mye på bordet, vi har strukket oss veldig langt. Vi har blant annet gitt samtlige 700 piloter i Skandinavia en stillingsgaranti slik at de skal være helt trygge på jobbene sine, legger hun til.

I en pressemelding skriver flyselskapet at det har strukket seg svært langt for å få avsluttet streiken og få ro i konsernet.

På sentrale punkter som stillingsgaranti og jobbtrygghet, samt tilknytning til konsernet har selskapet lagt fram skriftlige forsikringer overfor Norwegian Pilot Union (NPU), heter det i meldingen.

Det ble ikke avtalt nye møter ved meklingens slutt lørdag morgen, men NPU er i epost lørdag morgen anmodet om igjen å vurdere tilbudet og møtes til forhandlinger.

Les også: Kjos avviser påstander om at oppsplitting er ulovlig

NHO luftfart også skuffet
NHO Luftfart beklager også sterkt at partene i pilotstreiken i Norwegian ikke klarte å komme fram til en løsning i den nye meklingen i konflikten.

Ifølge arbeidsgiverorganisasjonen ble det lagt fram flere forslag fra NHO Luftfart og Norwegian som gir pilotene jobbtrygghet, solide betingelser og gode utviklingsmuligheter i konsernet.

– Det er svært skuffende at det ikke var mulig å komme til enighet med Parat og Norwegian-pilotene sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere