Resultatet er det beste i flyselskapets historie.

Tallene er sterkt påvirket av Norwegians vekst internasjonalt, spesielt på interkontinentale ruter, samt i Spania og Storbritannia. Samtidig øker markedsandelene på alle de nordiske hovedflyplassene, skriver selskapet videre.

Før skatt var resultatet på 1,5 milliarder kroner for 2016, en kraftig økning fra 2015 da resultatet var 75 millioner. Driftsresultatet for hele 2016 var på 1,8 millarder kroner, sammenlignet med 347,8 millioner kroner året før.

For fjerde kvartal ble resultatet før skatt 299,7 millioner kroner, mot et underskudd på 702,9 millioner kroner i samme kvartal i 2015.

Les: Bank Norwegian forbereder seg på høyere renter

Omsetningen kom opp i vel 26 milliarder kroner – en vekst på 16 prosent. Selskapet satt 21 fabrikknye fly i trafikk i 2016, noe som bidro til en kapasitetsvekst (ASK) på 18 prosent. Fyllingsgraden økte med 1,5 prosentpoeng til 88 prosent på årsbasis. Totalt reiste 29,3 millioner passasjerer med Norwegian i 2016, en økning på 14 prosent fra foregående år.

Les: Fagforening støtter Norwegians Russland-krav

For fjerde kvartal isolert ble resultatet 197 millioner kroner. Norwegian omsatte for vel 6,1 milliarder kroner dette kvartalet, en økning på 15 prosent fra tilsvarende periode året før. Den største økningen kom i trafikken internasjonalt, men utviklingen i Norden er også positiv. Fyllingsgraden var 86 prosent. Litt over 7 millioner passasjerer fløy med Norwegian dette kvartalet, noe som utgjorde en passasjervekst på 17 prosent.

Hele Norwegians resultatrapport kan du lese her

- Vi er meget godt fornøyd med at vi i et år med stor internasjonal vekst, etablering i nye markeder og tøff konkurranse leverer selskapets beste resultat noensinne. Gjennom vår globale strategi bidrar vi til lokal verdiskaping og økt sysselsetting der vi flyr, i tillegg til at enda flere får råd til å fly – ikke minst mellom kontinentene. I 2016 mottok vi flere store, internasjonale kundepriser, som aldri ville vært mulig uten våre dyktige medarbeidere i Norwegian. Vi går inn i 2017 med ambisjon om å styrke fotfestet i etablerte markeder, men samtidig utvikle rutenettet i helt nye områder. I løpet av 2017 vil 32 nye fly bli satt i trafikk, hvorav ni 787-9 Dreamlinere. Vi skal lansere mer enn 50 nye ruter og rekruttere over 2 000 nye kolleger over hele verden, sier konsernsjef Bjørn Kjos i pressemeldingen.

HTML EMBED
embedNAvideo("c2SZRRTL2S6U3l2nMGtNXw", false)

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her