Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian drar til Murmansk

Vant drakamp med SAS om ny flyrute til Russland.

(iOslo.no): I dag ble det klart at Norwegian ble tildelt konsesjon for drift av flyruten mellom Oslo og Murmansk, konsesjonen gjelder for fem år og i Norwegian er man strålende fornøyd med å ha tuktet konkurrenten SAS.

- For oss er dette en spennende rute. Vi har merket en økende popularitet i flygninger mot Russland. Det skjer mye i nordområdene og det er spennende å få være med på den utviklingen. Fra før har vi flygninger til St. Petersburg. Hva denne konsesjonen vil bety for oss får tiden vise, sier Anne Grete Ellingsen presseansvarlig hos Norwegian til iOslo.no.

Norwegian fikk konkurranse fra SAS om Oslo-Murmansk-ruten. I en pressemelding skriver Samferdselsdepartementet at søknadene fra de to selskapene var tilnærmet like når det gjelder flymateriell, kapasitet, antall flygninger og muligheter for videreforbindelser på norsk side. Det har derfor blitt lagt vekt på at Norwegian var først ute med å søke konsesjon.

Norwegian ønsker ikke å kommentere noe som har med tall å gjøre og Ellingsen kan heller ikke love annet enn at selskapet skal prøve å få til så billige flygninger som mulig.

- Hvor mange avganger det blir og hvor mye vi kommer til å tjene på dette får tiden vise. Vi har nettopp mottatt denne meldingen og ønsker ikke å kommentere tall. Det jeg kan love er at vi skal prøve å få til så billige flygninger som mulig, sier Ellingsen, som altså ikke ønsker å spekulere i noe tall.

For at konsesjonen skal gjelde må Norwegian snarlig komme i gang med å fly den aktuelle ruten. I et skriv fra Samferdselsdepartementet til Norwegian blir det påpekt at fristen for å komme i gang er 25. mars.

SAS fikk konsesjon til å fly Tromsø-Murmansk, de var eneste søker på den strekningen.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!