Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian-fly kolliderte med svane

Måtte snu etter fem minutter.

Et Norwegian-fly på vei fra Trondheim til Bergen måtte torsdag formiddag snu etter fem minutter da det fikk en stor fugl i motoren. Det var først snakk om at det dreide seg om en ørn, senere ble opplyst at det var en svane.

Kapteinen om bord på flyet meldte at det var en ørn og at den hadde lagt et stort hakk eller hull på baksiden av høyre vinge på flyet, like ved motoren. Et foto av vingen tatt fra kabinen viste hvor fuglen hadde truffet.

DY0165 lettet fra Trondheim klokken 9.40. Etter fem minutter kunne passasjerene høre et dunk, da en fugl traff ene vingen.

- Det er et hull i vingen på venstre side og rester av en fugl i motoråpningen. De sa over høyttaleren at det var en ørn, men de er visst ikke helt sikre, forteller passasjer Kristine Askvik til Bergens Tidende.

Jarle Ingstad, sjef ved Trondheim lufthavn, sier til bt.no at det ikke er tvil om at det var en svane og at den ble funnet på flyplassens område.

Amalie Senneset fra Os sier til Bergensavisen at hun kjente en rar lukt i flyet.

Tips eller bilder? Kontakt Nettavisens journalist her!

- Vi trodde det kanskje var noens lunsj, sier Senneset.

Måke i motoren
Slik forklarer hun episoden:

- Vi merket en fryktelig turbulens på vei opp i luften. Mens vi fortsatt var på vei opp fikk vi beskjed fra piloten om at vi trolig hadde fått en måke i motoren og at vi måtte snu, sier Senneset.

Trygt nede på bakken igjen oppdaget hun at det var et stort hull i den ene vingen. Opp av hullet stakk en ny vinge.

- Nede på bakken fikk vi vite at det muligens var en ørn og ikke en måke som hadde truffet oss. Det ser ut til at den har gått gjennom vingen, ikke motoren slik vi først fikk beskjed om.

- Det var et svært hull der ørnen hadde truffet. Det må ha vært en del kraft inne i bildet siden en vinge er relativt solid, tror jeg, sier hun.

Kommentarer til denne saken