RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian flyr helsepersonell og lavinehunder til Svalbard for å bistå i redningsarbeidet


Norwegian flyr inn helsepersonell og redningshunder for å delta i redningsarbeidet etter snøskredet i Longyearbyen på Svalbard lørdag formiddag. 
Norwegian flyr inn helsepersonell og redningshunder for å delta i redningsarbeidet etter snøskredet i Longyearbyen på Svalbard lørdag formiddag.  Foto: Norwegian
Sist oppdatert:
Flyselskapet stopper i Tromsø for å ta med leger, helsepersonell og lavinehunder til Longyearbyen.

- Vi har fått veldig god bistand fra Norwegian, som har sagt seg villig til å fly Oslo-Longyearbyen med leger og helsepersonell fra Tromsø, sier Kjell Johansen, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, til Nettavisen. 

- Det virket som om de var ganske godt dekket med redningsmannskap selv, men de blir bistått med lavinehunder fra Tromsø, fortsetter redningslederen. 

Skredgruppe med lavinehunder på vei 

Han poengterer at det er helsepersonellet som er det viktigste å få plass først. 

Les også: 20 boenheter evakueres 

 - Det kommer to legeteam fra sykehuset i Tromsø, i tillegg er skredgruppen i Troms på vei med lavinehunder, sier kommunikasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Eva Therese Jenssen.

Stopper i Tromsø 

- Flyet har direkte avgang fra Oslo til Svalbard, men etter at vi fikk en henvendelse fra redningssentralen om å ta med redningspersonale på veien, stopper vi i Tromsø, opplyser pressekontakt Norwegian, Daniel Kirchhoff, til Nettavisen. 

- Vi gjør alt vi kan for å hjelpe til, og har et fly som lander i Tromsø klokken 15.20 der vi vil få med oss helsepersonal. Etterpå vil vi fly til Longyearbyen, sier Kirchhoff. 

Flyet er forventet å lande i Longyearbyen klokken 17.15.

Les også: Skredekspert: - Mest sannsynlig naturlig utløst skred 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere