*Nettavisen* Nyheter.

Norwegian flyr mot børs med minus (Ny)

Lavprisselskapet Norwegian og Bjørn Kjos går inn for landing på Oslo Børs med kraftig vekst, men også med rød bunnlinje. Her får du detaljene omkring resultater og verdsettelse

19.05.08 00:59

Les også:

Julerush inn børsdøren

Norwegian planlegger notering på Oslo Børs 18 desember.Selskapet planlegger en emisjon som skal tilføre selskapet 200 til 250 millioner kroner. Det fremgår av en pressemelding lagt frem på en presentasjon mandag.Kursen ventes mellom 27 og 33 kroner pr. aksje, noe som vil verdsette selskapet til mellom 477 og 589 millioner kroner etter emisjonen.Tegningsperioden er fra i morgen, 9. desember, til 17. desember. Tilretteleggere er ABG Sundal Collier og Enskilda Securities.I prospektet som blir lagt frem i dag fremgår det at Norwegian har et resultat før skatt på minus 42,3 millioner pr. tredje kvartal i år, mot minus 37,9 samme periode i fjor.Omsetningen økte fra 189,1 til 683,6 millioner. Det var i fjor høst selskapet lanserte billigflyvninger under eget navn, og dermed tok et stort hopp i omsetning og størrelse.Driftsresultatet er hittil i år minus 40,3 millioner kroner, mot minus 37,9 samme periode i fjor.Ser man på tredje kvartal isolert sett er resultat før skatt minus 41,9 millioner kroner, av en omsetning på 230,0 millioner. Driftsresultatet er minus 41,4 millioner. Hovedårsaken til minustallene i tredje kvartal var en nedskrivning av selskapets Fokker 50-operasjon på 20 millioner kroner. I tillegg til dette klarte ikke selskapet å tilpasse kapasiteten til fall i etterspørselen i juli, opplyse selskapet på presentasjonen.Netto kontantstrøm i tredje kvartal var minus 17 millioner kroner, og selskapet hadde ved utgangen av kvartalet 58,4 millioner kroner i kontanter.- Norwegian planlegger nå en ekspansjon av virksomheten. Dersom slot-tider (avgangs- og landingstider på aktuelle flyplasser) blir tildelt som forventet, er planen å øke produksjonen fra 15.700 timer i luften til 28.000 i 2004. Denne ekspansjonen vil kreve at selskapets flyflåte øker fra åtte til 11 fly, ifølge pressemeldingen.Selskapet legger opp til 8 nye ruter. Disse er:* Ukesrute mellom Oslo og Grenoble, starter 27. desember.


* 2 avganger i uken mellom Oslo og Nice, starter 3. mars.


* Daglig Bergen og Stansted (utenom lørdag), oppstart 1. april.


* Daglig Berlin og Oslo (utenom lørdag), oppstart 1 april.


* Oslo og Pisa to ganger i uken, oppstart 2. april.


* Oslo og Budapest to ganger i uken, oppstart 2. april.


* Ukentlig Bergen og Nice, oppstart 3. april.


* Ukentlig Oslo og Dubrovnik, oppstart 19. juni.Norwegians planer for 2004 går ut på å oppnå en kabinfaktor på 60 til 64 prosent i fjerde kvartal i år. Dette skal økes til 65 prosent til 70 prosent i andre til fjerde kvartal i 2004.Det ventes underskudd i første kvartal 2004. Selskapet opplyste på presentasjonen mandag at selskapet skal levere overskudd i alle måneder utenom vintermånedene til neste år. For hele nesteår sa Norwegian-sjefen Bjørn Kjos at han venter positivt resultat.- Vi venter positive tall i 2004, sa Kjos på presentasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.