*Nettavisen* Nyheter.

Norwegian flytter piloter til tre nye selskaper

Et ekstraordinært styremøte i Norwegian Air Norway torsdag besluttet å etablere nye datterselskaper i Norge, Sverige og Danmark for de skandinaviske pilotene i selskapet. Foto: Norwegian

Norwegian overfører flygerne i Skandinavia til tre nye datterselskaper for hvert av landene, opplyser selskapet i en børsmelding.

05.03.15 16:54

Omorganiseringen ble bestemt på et ekstraordinært styremøte i Norwegian Air Norway (NAN) torsdag, etter at flygerne blankt avviste et krav fra selskapet om å møte til nye forhandlinger «umiddelbart».

Tariffavtaler

Selskapet opplyser i en pressemelding at «tariffavtalene med eksisterende rettigheter og betingelser videreføres i de nye selskapene, inkludert retten til å streike».

– Norwegians klare mål er at alle piloter skal ha jobb i et Norwegian-selskap i fremtiden. Den pågående streiken setter alles arbeidsplasser i fare, og i denne alvorlige situasjonen skal pilotene selv kunne påvirke utfallet, heter det fra selskapet.

Tilbys jobber

Pilotene vil bli tilbudt nye jobber i selskapene Pilot Services Norway, Pilot Services Denmark og Pilot Services Sweden.

«Virksomhetsoverdragelsen reduserer også risikoen for konkurs i NAN», heter det blant annet i pressemeldingen.

Norwegian Pilot Union har siden før meklingen startet, fremholdt at de anser Norwegian Air Shuttle (NAS) som sin reelle hovedarbeidsgiver. Det ble varslet at pilotene, ved en eventuell avvikling av NAN, ville kreve førsteretten til nye jobber og da med tilknytning til NAS.

Avviser trusler

Da konsernsjef Kjos møtte pressen torsdag ettermiddag, avviste han å ha kommet med trusler overfor fagforeningen, som betegnet hans utspill som «en pistol mot hodet».

– Nå har de fått en mulighet til å forhandle på overtid. Dette er det motsatte av en trussel, sier Kjos.

LES OGSÅ:Parat avvister Kjos-krav som trussel

Nettavisen oppdaterer saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag