Norwegian forbedrer resultatet

Fornebu (NTB): En fornøyd Norwegian-sjef Bjørn Kjos la torsdag morgen fram kvartalsresultat som løfter selskapet til nye høyder.

Norwegian fikk i andre kvartal et resultat før skatt på 276,9 millioner kroner, sammenlignet med 125 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

- Dette har vært godt kvartal for Norwegian hvor vi ser tydelige resultater av den strategien selskapet har lagt. Vi har endelig kommet i gang med langdistanseflygningene, og vi har åpnet ny base i London. Samtidig har vi greid å kutte kostnadene, noe som er helt nødvendig i en så konkurranseutsatt bransje som luftfarten, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Omsetningen økte i samme periode fra 3.169,7 millioner kroner til 4.012,1 millioner kroner. Driftsresultatet ble også forbedret, opp fra 322,3 millioner kroner i fjorårets andre kvartal til 446,1 millioner kroner i årets andre kvartal.

Rapporten viser også at passasjerveksten økte 23 prosent, til 5,5 millioner reisende. Norwegian viser også til en trafikkvekst (RPK) på 35 prosent i samme periode. RPK-oppgangen har sammenheng med at hver passasjer nå flyr vesentlig lenger enn for ett år siden, noe som igjen kan settes i sammenheng med at Norwegian nå har flere langdistanseruter enn før.

Fyllingsgraden, det vil si antall flyseter som er i bruk, økte fra 76 prosent i fjorårets andre kvartal til 77 prosent i årets andre kvartal. På langdistanserutene er fyllingsgraden nå på 96 prosent. Fra Norwegians nye base på Gatwick utenfor London er fyllingsgraden på middelhavsrutene på 85 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.