*Nettavisen* Nyheter.

Norwegian forsinket fra USA, men innstiller ikke

BRØYTER I NEW YORK: Snøplogen måtte fram på Times Square fredag etter snøfallet. Foto: Carlo Allegri (Reuters)

Kraftig snøstorm på USAs østkyst skaper problemer for Norwegian.

01.07.14 13:07

NEW YORK/OSLO (NTB): En kraftig snøstorm skaper flykaos på østkysten av USA. Kriserammede Norwegian er sterkt forsinket, men innstiller ikke sine avganger.

- Vi skulle ha tatt av fra New York i natt, men ble kraftig forsinket fra JFK-flyplassen på grunn av stormen, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Det samme flyet skulle etter planen returnere til New York fredag klokka 18. Nå må også den avgangen utsettes på ubestemt tid, fordi forsinkelsen forplanter seg nedover på rutetabellen. Sandaker-Nielsen vil ikke anslå hvor store forsinkelser passasjerene må regne med, men på selskapet nettsider står 18-avgangen oppført med 3,5 timers forsinkelse.

Det norske flyselskapet er inne i sin dypeste krise, knyttet til store forsinkelser på langdistanserutene som skulle trafikkeres av de nye Dreamliner-flyene. Nå kan den voldsomme snøstormen Hercules gjøre situasjonen enda verre. Sandaker-Nielsen avviser at forsinkelsen denne gangen skyldes tekniske problemer.

For tidlig å si
Fredag ble over 2.200 flyavganger innstilt som følge av uværet, mens 4.500 avganger var forsinket, viser en oversikt på nettstedet FlightAware.

SAS hadde fredag formiddag tre fly i rute på vei fra New York, og besluttet, slik situasjonen så ut da, at to avganger senere samme dag til New York skulle gå som normalt. Stormen i USA ser ikke til å få noen konsekvenser for SAS, i det minste inntil videre.

- Som alltid når det er snakk om været, kan ting skje med kortere tidshorisont, men slik det ser ut nå, kommer vi til å fly som planlagt, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

United Airlines' ene avgang til New York sto fredag formiddag satt opp med 40 minutters forsinkelse, men det var ukjent om det skyldtes værforholdene i USA.

Det var ved middagstider fredag ikke meldt om endringer i ruteplanen for Norwegians avgang fra Stockholm klokken 17.35.

Venter forverring

O'Hare-flyplassen i Chicago og Newark-flyplassen i New Jersey er foreløpig hardest rammet av snøstormen, men ifølge værmeldingene er det mer i vente, skriver Reuters.

Meteorologene varsler opptil 25 centimeter nysnø og ned mot 12 kuldegrader i New York, der LaGuardia-flyplassen og JFK-flyplassen forbereder seg på store problemer.

Myndigheten i delstatene New York og New Jersey har erklært unntakstilstand og oppfordrer folk til å holde seg innendørs det kommende døgnet.

Såpeglatte veier har alt ført til utallige små og store bilulykker, og mange steder vil både skoler og offentlige kontorer holde stengt fredag.

Både i Maine og Minnesota ble det torsdag målt helt ned i 43 kuldegrader, og i Boston-området er det varslet opptil 36 centimeter nysnø det kommende døgnet. (©NTB)

Sjekk ankomsttider på Oslo lufthavn Gardermoen her

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.