RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian øker kontantene - vet ikke hvorfor

Sist oppdatert:
Flyselskapet Norwegian har økt kontantbeholdningen i det tøffe første kvartalet. Selskapets informasjonssjef vet ikke hvorfor
Samtidig med at Norwegian raste på Oslo Børs i går kveld, rykket Norwegian-sjef Bjørn Kjos ut å påstod at at selskapet nå har en kontantbeholdning på 320 millioner kroner.

Uttalelsene ble gitt til både VG og Aftenposten i går.

- Det Bjørn (Kjos red. anm.) sa var at kontantbeholdningen var rundt 320 millioner kroner, men ikke eksakt dette, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian til iMarkedet.

Økt kontantbeholdningen

Norwegiansjefens uttalelser viser at selskapet faktisk har økt sin kontantbeholdning i første kvartal. Dette skjer samtidig med at yielden, som er inntjening pr. passasjerkilometer, var meget svakt i starten av kvartalet. Norwegian har tidligere opplyst til markedet at det forventes et tap i første kvartal 2004, og at dette kvartalet er det svakeste i løpet av et år.

Ved utgangen av fjerde kvartal var kontantbeholdningen til Norwegian på 314 millioner kroner. Dermed var økningen i kontantene på 6 millioner kroner i løpet av siste kvartal.

- Hvorfor er det slik?

- Nei, det kan jeg ikke svare på nå. Jeg har ikke det foran meg, sier Ellingsen.

Salg av Fokker-fly

Det er trolig et salg av selskapets Fokker-fly som har gitt den positive utviklingen i kontantstrømmen i første kvartal.

Selskapet opplyste første april om en avtale med det
nederlandske selskapet K-Air om salg av tre eide Fokker F-50 fly.

I denne forbindelse har Norwegian mottatt forskuddsbetaling på 2,2 millioner dollar. Avtalen legger opp til at to av flyene blir levert innen utgangen av april, og det siste innen utgangen av juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere