*Nettavisen* Nyheter.

Norwegian krever flyseteavgift for turer bestilt før 1. juni

Norwegian: - Myndighetene har gitt avgiften tilbakevirkende kraft ved at den også gjelder for allerede bestilte billetter hvor reisetidspunktet er fra og med 1. juni, og vi må derfor innkreve avgiften for disse reisene. Foto: Johan Nilsson (NTB scanpix)

Her er brevet som viser at Norwegian ikke viser noen nåde.

08.06.16 14:04

Den mye omstridte flyseteavgiften ble innført 1. juni.

SAS har sagt at de ikke vil etterfakturere avgiften for allerede bestilte billetter.

Nå er det klart at Norwegian gjør det motsatte og krever inn avgiften for allerede bestilte billetter med reisetidspunkt fra og med 1. juni. Det viser et brev Nettavisen har fått tilgang til.

Norwegian: - Prisene har blitt justert noe

Dette skjer, til tross for at Norwegian allerede i mars tok høyde for en prisøkning som skulle kompensere for flyseteavgiften.

– Billettprisene har blitt justert noe for å ta høyde for at den foreslåtte flypassasjeravgiften innføres, sa kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NRK 9. mars.

Les også: Flyseteavgiften gjør at Norwegian og Widerøe skrur opp prisene

Her er ordlyden i brevet Norwegian sender til sine kunder i disse dager:

«Kjære kunde, Norske myndigheter har med virkning fra 1. juni innført en avgift på 80 kroner for alle som reiser fra en norsk flyplass. Innenlands i Norge tilkommer også merverdiavgift på 8 kroner. Det er gjort unntak fra Svalbard og barn under to år.

Les vedtaket her.

Norwegian beklager på det sterkeste denne avgiften som vi er nødt til å kreve inn fra våre passasjerer på vegne av den norske staten. Pengene går rett i den norske statskassen og ikke til Norwegian. Myndighetene har gitt avgiften tilbakevirkende kraft ved at den også gjelder for allerede bestilte billetter hvor reisetidspunktet er fra og med 1. juni, og vi må derfor innkreve avgiften for disse reisene.

For å gjøre dette enklest mulig for alle parter ser vi oss nødt til å belaste samme betalingsmidlet du brukte for å betale din Norwegian-reise.

Transaksjonen vil bli gjennomført i løpet av kort tid.

En samlet flybransje har jobbet hardt for å unngå at denne avgiften ble innført, og vi må igjen beklage på det sterkeste de ulempene dette måtte medføre for deg som reisende.

Med vennlig hilsen, Norwegian»Les også: Ryanair avvikler: - Fjern flyplassavgiften, så kommer vi tilbake

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.