*Nettavisen* Nyheter.

Norwegian med kraftig passasjervekst

Oslo (NTB): 1,9 millioner passasjerer fløy med Norwegian i september i år, en økning på 17 prosent i forhold til samme måned i fjor.

04.10.13 10:17

Det er etablering av nye baser utenfor Skandinavia og lansering av nye ruter både i Europa og til Asia og USA som er årsaken til veksten, opplyser Norwegian.

Selskapet hadde en kapasitetsvekst på 33 prosent, og en trafikkvekst på 30 prosent. Fyllingsgraden var 78,3 prosent, en nedgang på 1,7 prosentpoeng i forhold til august.

- Det er gledelig at stadig flere velger å reise med Norwegian og at fyllingsgraden er stabilt god, selv med sterk kapasitetsvekst. Et bevisst grep når vi etablerer oss i nye markeder er å tiltrekke oss nye kundegrupper gjennom å tilby enda billigere billetter, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygingene i september. 89,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Norwegian har hatt problemer med de nye langrutene til New York og Bangkok. Feil på de to nyinnkjøpte Dreamliner-flyene fra Boeing har ført til store forsinkelser, og Norwegian har blant annet måttet leie fly fra det portugisiske selskapet HiFly. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.