RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian ser pluss i andre kvartal

Sist oppdatert:
Lavprisselskapet Norwegian forventer å kunne vise til positive resultater fra flydriften fra andre kvartal i år. Selskapet halverte underskuddet i fjerde kvartal
Flyselskapet gikk med et underskudd på 16,7 millioner kroner i fjerde kvartal, en halvering i forhold til samme periode i 2002.

Driftsinntektene økte fra 197,3 millioner i fjerde kvartal 2002 til 276,5 millioner kroner i siste kvartal i fjor. Det ga et driftsresultat på minus 17,8 millioner kroner, mot 34,3 millioner kroner et år tidligere.

Driftsunderskuddet inkluderer 5 millioner kroner i nedskrivninger på fly som er ferd med å bli solgt.

Norwegian jobber nå med å iverksette planene for 13 nye ruter, og det skal gi en fortsatt økning i reisevolumet fremover. Resultatmessige forventer Norwegian et nytt underskudd i første kvartal, før driften skal begynne å vise positive resultater fra andre kvartal og ut året.

Totalt er ekspansjonen på omkring 1,1 millioner setekilometer (ASK), som vil være en økning på 80 prosent i forhold til nivået i fjerde kvartal.

Den nye produksjonen vil fases inn med 13 prosent i første kvartal, og deretter henholdsvis 33, 30 og 24 prosent de tre resterende kvartalene i år. Utvidelsen skal blant annet betjenes med tre nye fly.

Norwegian hadde en kontantbeholdning på 316 millioner kroner ved utgangen av året inkludert midlene fra børsnoteringsemisjonen i desember. Selskapets arbeidskapital beskrives som tilfredstillende, og egenkapitalandelen var på 50 prosent ved utgangen av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere