RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian-sjef refser DN

Sist oppdatert:
Adm. direktør Bjørn Kjos i Norwegian mener det er "vanskelig å finne ord som beskriver DNs oppførsel" etter at avisen har skrevet negativt om flyselskapets fremtidsutsikter
I et innlegg i dagens utgave av Dagens Næringsliv tar Kjos kraftig til motmæle etter at avisen på torsdag skrev at Norwegian må øke prisene eller få økonomiske problemer til våren.

Avisen har beregnet at Norwegian gikk med et ikke ubetydelige underskudd i juli og vil gå i minus hver måned ut 2004.

- DNs kalkyle avviker vesentlig fra hva finansmarkedet har regnet seg frem til, basert på informasjon som er offentliggjort av Norwegian, herunder trafikkstatistikken for juli måned, skriver Kjos.

- Dersom analytikere i meglerhusene, basert på vår offentliggjorte trafikkstatistikk, hadde beregnet et resultat så langt i tredje kvartal som avvek vesentlig fra våre foreløpige regnskaper, ville vi vært pliktige til å sende en børsmelding om dette. Norwegians ledelse har ikke sett noe behov for å vurdere en slik melding, skriver han.

Kjos reagerer også på at DN ifølge ham sprer usikkerhet som kan ødelegge for Norwegians fremtid.

- Både jeg,våre ansatte og våre eiere er sjokkert over at Norges ledende næringslivsavis er i stand til å sette slikt på trykk. Når hovedartikkelen i tillegg hviler på rene faktafeil, er det vanskelig å finne ord som beskriver DNs oppførsel. Seriøse og etterrettelige medier gjør ikke slikt, skriver Kjos.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere