RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johan Nilsson (NTB Scanpix)

Norwegian stupte på børsen

Sist oppdatert:
Skuffende novembertall fra Norwegian sendte selskapet rett utfor på Oslo Børs torsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk ned med 0,1 prosent til 530,38 poeng torsdag.

En av taperne var Norwegian som leverte dårlige novembertall. Selv om passasjertallet steg med 16 prosent, falt den såkalte yielden, inntekten per passasjerkilometer, med 19,6 prosent, skriver E24. Analytiker Martin Stenshall i Danske Bank Markets beskriver fallet som skuffende. Resultatet ble at Norwegian endte dagen med hele 7,5 prosents fall.

Også DNB (-1,3 prosent) falt betydelig mer enn markedet for øvrig, mens Statoil kunne notere seg en oppgang på 0,2 prosent. Selskapet har ansatt en ny utviklings- og produksjonsdirektør i Norge. Statoil opplyste også at selskapet hadde fått en letelisens på New Zealand.

Det mest omsatte selskapet ble Yara med en oppgang på 1,6 prosent.

Et fat nordsjøolje av Brent-kvalitet kostet torsdag ettermiddag 111,73 dollar, mens amerikansk lettolje ble omsatt for 97,85 dollar fatet.

I Europa var det nedgang på de toneangivende børsene torsdag. De viktigste indeksene i London, Paris og Frankfurt gikk alle ned, med fall på mellom 0,06 og 0,97 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere