RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian til krig mot Frankrike

Sist oppdatert:
Flyselskapet Norwegian vil nå innklage Frankrike med Samferdselsdepartementet velsignelse, for brudd på EØS-reglene
Norwegian mener ifølge Nationen at franske myndigheter diskriminerer flypassasjerer til og fra Norge med høye avgifter.

Bakgrunnen er at Frankrike legger høyere avgifter på passasjerer til og fra Norge enn på fly som lander innefor EUs grenser. Dette er i strid med EØS-avtalen som gir Norge samme rettigheter som resten av EU i innen unionens felles flymarked.

Mens rt fly fra Paris til Stockholm må betale 3,92 euro i avgift per passasjer, må et fly til Oslo ut med 6,66.

Samferdselsdepartementet ber nå Frankrike revurdere sin avgiftspolitikk i lys av EØS-avtalenog et brev til franske luftfartsmyndigheter påpeker departementet at Norge er fullt medlem av det indre luftfartsmarkedet.

– Vi har ikke fått svar fra franske myndigheter ennå. Vi mener norske flyselskap skal være underlagt samme rammebetingelser innen dette luftfartsmarkedet som alle flyreiser innen EØS-området, inkludert EU, sier avdelingsdirektør Ottar Ostnes i Samferdselsdepartementet til Nationen.

Det er nykommeren Norwegian som har fått Norge til å påpeke dette bruddet på EØS-avtalen, og initiativet støttes av SAS som har samme problem for sine flygninger fra Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere