*Nettavisen* Nyheter.

Norwegian trenger lengre flytid enn SAS

Oslo (NTB): Norwegian oppgir lengre flytid enn SAS på mange ruter i Norge og Norden. Det gjør det enklere å få bedre punktlighetsstatistikk.

03.06.13 13:12

En avgang eller ankomst regnes som punktlig hvis den skjer innenfor 15 minutter etter oppsatt rutetid. Da kan statistikken pyntes på ved å beregne seg mer flytid enn strengt tatt nødvendig, skriver Aftenposten.

Statistikk over punktlighet, både for avgang og ankomst, på norske flyplasser føres av Avinor, men også amerikanske Flightstats.com fører statistikk over ankomstpunktlighet til verdens flyselskaper. Her har Norwegian de senere månedene oppnådd bedre plassering enn SAS.

I åtte av tolv tilfeller beregner Norwegian seg 5 minutter lenger flytid enn SAS, til tross for at de flyr mellom akkurat de samme flyplassene. Dette gjelder også på korte ruter som mellom Oslo, Stavanger, Kristiansand og Bergen.

Flyvesjef i Norwegian, Tomas Hesthammer, sier at når Norwegian setter opp lengre flytid enn SAS på helt like ruter, har det ingen sammenheng med ønsker om å bedre punktligheten.

- For vår del er hensynet til miljøet det viktigste. Hva andre selskap opererer med er noe vi ikke tar hensyn til i det hele tatt, sier Hesthammer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag