RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Notar var klar over lovbrudd

Notar var klar over lovbruddene som hadde foregått flere år før Kredittilsynet ble klar over saken.

Det var Notars egne ansatte som ble klar over de ulovlige egenhandlene.

- Det ble oppdaget svært alvorlige avvik hos Notar i Bergen allerede før våren 2003, forteller selskapets informasjonsansvarlige, Eivind Rodem til Bergens Avisen. - Men alt ble ryddet opp i da det ble oppdaget, hevder han.

Eierne visste
Det var ikke bare de ansatte som visste om at kollegene deres gjennomførte, ifølge avisen skal også deleier og styreformann, Erlend Innset visst om saken. Også grunnleggerne av bedriften, Morten Myrslo Andersen og Asgeir Sæther, som begge er advokater i Trondheim, informert om saken.

- Organisasjonen ble gjort oppmerksom på det, og det gjelder alle. Regler og rutiner ble skjerpet, og tiltak for å hindre at det gjentok seg ble satt i verk umiddelbart, forklarer Rodem.

Rapporterte ikke
Lovbruddene ble funnet før Det Norske Veritas foretok en gjennomgang av virksomheten til Notar i Bergen våren 2003. Selskapet sa aldri i fra til myndighetene.

- Vi har ingen rapporteringsplikt til Kredittilsynet, men alvorlighetsgraden i forholdene ble tatt tak i umiddelbart, sier Rodem.

Kredittilsynet gransker nå hva eiere og ledelse i Notar Bergen visste, og når de fikk vite om det for å avgjøre om Innset, Andersen og Sæther kan fortsette som eiere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere