RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nothern Oils brønner fortsatt ikke optimale

Sist oppdatert:
Northern Oil venter fortsatt på den helt store produksjonen på Coral-feltet utenfor Brasil i det arbeidet med å fikse brønnene fortsatt pågår og kan ta tid
Ifølge finansdirektør Per Fossan-Waage i Northern Oil er operatøren Petrobras nå i ferd med å avslutte vedlikeholdsarbeidet på den første produksjonsbrønnen, for deretter å gå videre til en overhaling av brønn nummer to.

Brønnene sliter med asfalteneinnhold som blokker oljestrømmen. Det er lagt inn vedlikeholdsrør parallelt med produksjonsstrengen, men kjemikaliene som skulle brukes til å oppløse asfaltproblemene virket ikke som de skulle. Disse er nå byttet ut i tillegg vil operatøren legge inn periodemessig forbygging av asfalteneproblemet i arbeidsprogrammet på produksjonsriggen, opplyser Fossan Waage.

Han sier også til iMarkedet at det i forbindelse med overhalingen vil bli perforert flere undersoner i B3-sonen som er den av de tre hovedsonene som nå produseres via de to brønnene.

- Muligens vil man også perforere et par av de laveste undersonene i B2-sonen, som er den største oljesonen, sier Fossan-Waage til iMarkedet.

Når det gjelder den tredje produksjonsbrønnen, så har Northern Oil tidligere opplyst at en rekomplimentering av brønnen først vil skje nå på nyåret, og Fossan-Waage har ikke nye estimater å komme med.

- Først skal de gjøre ferdig brønn en og to, sier han til iMarkedet.

Han bekrefter videre at den tredje produksjonsbrønnen kun vil rette seg mot B2-sonen, hvor problemene med asfaltene har et langt mindre omfang.

Produksjonsriggen på Coral-felet har en kapasitet på 20.000 fat pr. dag, og målsetningen til statsoljeselskapet Petrobras er å nå dette nivået når alle brønnene er tilbake i full produksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere