*Nettavisen* Nyheter.

Notorisk pantesvindler stoppet i retten

Foto: Scanpix

Mannens svindel var enkel: gang på gang pantet han èn flaske, endret panteseddelen til ønsket beløp og cashet inn småpengene i kassen.

Men selv om planen var enkel, var den likevel effektiv. Til sammen klarte han å svindle til seg 5795 kroner i åtte forskjellige butikker i Bergen, Os og Oslo. Til slutt ble det for enkelt, og 39-åringen ble tatt. Tirsdag tilsto han det hele i Bergen tingrett.

Brukte kulepenn
Med et pennestrøk klarte han å lure kassemedarbeiderne 25 ganger til å tro at han hadde pantet langt flere flasker enn han i virkeligheten hadde. Beløpet på pantelappene ble endret med kulepenn til flere hundre kroner, etter at han bare hadde pantet èn flaske.

I en butikk på Nordås var han inne tre ganger i løpet av en halv time og lurte til seg nærmere 700 kroner med forfalskede pantelapper. Butikken ble raskt et yndet mål for 39-åringen, som svindlet seg gjennom kassen elleve ganger på like mange dager.

Knabbet angrepiller
Men andre butikker var ikke like lettlurte. Ved sju anledninger ble mannens pantesvindel gjennomskuet av kassebetjeningen som nektet å betale ut pengene.

I den samme rettssaken ble mannen dømt for nasking fra flere butikker, blant annet fiskepudding, angrepiller og sminke.

39-åringen har et omfattende rusproblem. Tirsdagens dom ble hans fjerde. Retten mente at det var tydelig at de hadde en angrende synder foran seg, som ønsket å endre livet sitt. Han fikk derfor en betinget dom på 90 dager og en bot på 2000 kroner, en dom han vedtok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.