*Nettavisen* Nyheter.

Notorisk svindler lurte mobilkjøpere

- Jeg hadde tenkt å betale tilbake, påsto svindleren i retten.

23.11.06 08:14

(iBergen.no) Nordhordland tingrett svarte et «tja» til mannens forklaring og lot ham slippe med en bot.

Bare tre måneder etter at han ble dømt til fem måneders fengsel for en gigantsvindel av trygdepenger, var han igjen igang med å lure intetandende ofre. Ved hjelp av en annonse på internett fikk han fem personer til å tro at han hadde en mobiltelefon til salgs.

Forsvant med pengene
Til forskjellige priser inngikk han avtaler med ofrene sine, som betalte mellom 1600 og 1800 kroner inn på kontoen hans. Etter dette var den 27-årige nordhordalendingen som sunket i jorden. Telefonen var det ingen som noensinne mottok.

Men svindelen fikk bare vare fram til sommeren. Da ble han anmeldt av et av ofrene som etter lang venting hadde innsett at den nye mobilen aldri ville komme.

27-åringen tilsto uforbeholdent anklagene mot ham under rettssaken tirsdag. Da bekreftet han at han ikke hadde til hensikt å sende telefonene, men at han hadde hatt «en tanke om å betale ofrene sine tilbake».

Betinget fengsel
Den luftige forklaringen ga ham en fengselsstraff på 90 dager. Påtalemyndigheten ville at 30 av dagene skulle tilbringes bak lås og slå, men tingretten var uenig. Av hensyn til hans nye livssituasjon, der han har fått jobb og tydeligvis var en angrende synder, fant dommeren det best at hele straffen ble gjort betinget.

«Mye tyder på at han har lært av dette nå og at det ikke kommer nye forhold på ham når han nå gjennom sitt arbeid har fått en mer ordnet økonomi.» skriver dommeren.

At fire av de fem forholdene skjedde etter at mannen fikk jobb i juni, ble ikke tatt med i vurderingen.

I tillegg må mannen betale en bot på 5000 kroner, for bedragerien som til sammen beløp seg til 8400 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.