*Nettavisen* Nyheter.

Notorisk svindler tatt igjen

Foto: (NEC)

Mannen i 30-årene har blitt ved sin lest, og skal igjen ha forsøkt å svindle til seg en flatskjerm ved hjelp av falsk legitimasjon.

Svindleren framstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett onsdag, begrunnet med at gjentakelsesfaren er stor.

Tirsdag ble han pågrepet i en Thorn-butikk i Bergen. Personalet i elektro-butikken fattet mistanke til mannen, som var der for å leie en diger flatskjerm-TV til 25.000 kroner. Da han viste fram et stjålet identitetskort, kontaktet betjeningen politiet.

Mannen er ingen ukjent figur i rettssystemet. Han er tidligere dømt fem ganger for bedragerier av nøyaktig samme typen som det han nå er siktet for.

- Han har lurt til seg elektro-varer for over 100.000 kroner, ved å bruke falsk eller stjålet legitimasjon. Det meste av det han stjal var ment for videresalg, men det skal ikke ha vært for å finansiere et rusmisbruk, sier politijurist Helge Vigerust til iBergen.no.

I tillegg skal han i retten i september for tilsvarende bedragerier og oppbevaring av 55 gram amfetamin. Vigerust vil nå be om at svindleren varetektektsfengsles i fire uker, siktet for svindelforsøk og tyveri av legimitasjonskortet.

Mannens forsvarer, Jørgen Riple, ønsket ikke å kommentere saken før fengslingsmøtet onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.