Gå til sidens hovedinnhold

Notorisk tyv stjal alt fra altervin til Mercedes

Han rakk å gjøre mye galt i 2012. Nå må han svare for det.

En 32-åring må møte i Nord-Troms tingrett, tiltalt for å stå bak en rekke forhold av vinningskriminalitet, ifølge Nordlys.

Ifølge tiltalen var hans første raid mot en leilighet i Tromsø høsten 2011. Her så han i nytten i litt av hvert, deriblant et sminkeskrin (!), en minnepenn, en laptop, smykker, en treningsbag og et digitalkamera.

Så ble det stille, men i slutten av mars i 2012 var han i gang igjen. Nok en leilighet ble «besøkt», denne gang med blant annet tre jakker, en Ipad, speilreflekskamera, flere flasker vin og flere bankkort som utbytte.

Innbrudd i guds hus
I juni tok han seg ifølge tiltalen inn i Grønnåsen kirke ved å fjerne et vindu. Dermed fikk ha tilgang på blant annet to datamaskiner, 2 projektører, et miksebord, to mikrofoner og et nattverdssett...

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, skulle tiltalte også ha forsynt seg av altervinen.

Han ble pågrepet idet han forlot stedet.

I denne perioden var han også i besittelse av en bil han skal ha stjålet fra Tromsø sentrum to dager tidligere.

I midten av juli stjal han nok en bil, og kjørte den ut på distriktet i påvirket tilstand. Han tok seg inn i huset til offeret under påskudd av å være ansatt i et alarmselskap som skulle sjekke brannvarsleren. Han ble sluppet inn og benyttet seg av anledningen til å sikre seg et sett bilnøkler og stikke av med beboerens spesialtilpassede Mercedes.

– Han var høflig, veldig troverdig og snakket tromsødialekt. Han sa til og med at jeg burde hatt flere enn én røykvarsler, fortalte kvinnen (73) som ble utsatt for tyveriet til Nordlys.

Privathus
Ut på senhøsten i fjor tiltok aktiviteten hans. Han brøt seg inn i en bolig, og fikk med seg klær, sølvtøy og et sett bilnøkler. Etter at husets to tenåringer holdt seg stille og ringte politiet, ble han tatt også denne gangen.

Senere i måneden tok han seg inn i et lokalt firma, noe som medførte jakt på en Nissan i Tromsøs gater denne kvelden. Det endte blant annet i at han pløyde gjennom en parkeringsbom i tunnelanlegget samme kveld.

På novembers første dag ble en klesforretning i Tromsø sentrum frastjålet varer for snaut 3000 kroner. Det må han også svare for.

Og noen dager senere sto han ifølge tiltalen bak et par morgeninnbrudd på Sør-Tromsøya. Ved hjelp av en hammer knuste han vinduet i en inngangsdør før han ble oppdaget, og 10 minutter senere tok han seg inn i en annen bolig hvor han fikk med seg en mobiltelefon og bilnøkler.

Legger man til at han også er tiltalt for å ha kjørt uten førerkort og tyveri av et par solbriller, kan man trygt si at mannen har litt av hvert å svare for når han møter i retten på nyåret.

Les flere saker fra Nordlys.

Kommentarer til denne saken