RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær 30 politifolk skadd under protester i Nord-Irland

Belfast (NTB-AFP): De voldsomme sammenstøtene mellom pro-britiske og irske nasjonalister i Belfast lørdag førte til at 29 politifolk ble skadd. Uroen er den verste på flere år.

Gatekampene startet idet pro-britiske protestantiske demonstranter var på vei hjem gjennom et katolsk område etter å ha deltatt i demonstrasjoner mot at det britiske flagget var fjernet fra Belfasts rådhus.

Politiet forsøkte å skille ungdommene som kastet murstein, flasker og fyrverkeri på hverandre.

Den siste runden med uro i Nord-Irland har vart i fem uker og avslører dyp misnøye med fredsavtalen som ble inngått i 1998. Avtalen gjorde slutt på 30 års konflikt mellom irske nasjonalister, som vil at Nord-Irland skal være en del av Irland, og britiske lojalister, som vil at området skal forbli britisk territorium.

Mange protestanter følger seg fremmedgjort etter fredsprosessen, som de føler at de ikke har fått noen ting igjen for. Uroen viser også at symboler fortsatt skaper svært sterke følelser i Nord-Irland.

Demonstrasjonene ser ikke ut til å avta, og lørdag skjøt politiet med gummikuler og brukte vannkanoner for å stanse opptøyene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere