RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær dollarrekord for euroen

Sist oppdatert:
Euroen handles nær rekordnivåer mot dollar. Nå ventes mer renteoppgang i Europa.
Så langt i år har euroen styrket seg mot dollaren med 3,1 prosent, melder Bloomberg News som skriver at forskjellen mellom tyske og amerikanske toårs obligasjoner har falt til det laveste på to og et halvt år.

Det er nettopp renteutsiktene i eurosonen og USA som har sendt euroen opp på dollarens bekostning. Mens man i USA venter en avmatting av renteoppgangen, og sågar kanskje en nedgang, forventes det videre oppgang i rentenivået fra den europeiske sentralbanken.

Rentemøte

Torsdag er det rentemøte i den europeiske sentralbanken og i Bank of England. Dollaren har falt til det laveste mot britiske pund på 26 år ettersom aktører i markedet spekulerer i renteoppgang fra Bank of England.

Det forventes ikke en renteoppgang fra den europeiske sentralbanksjefen Jean-Claude Trichet torsdag, men det er flere som spekulerer at han vil kunne signalisere en videre oppgang senere i år.

Venter renteoppgang

Økonomer som Bloomberg News har samlet inn prognoser fra forventer at renten i eurosonen vil bli holdt i ro på fire prosent, det høyeste på seks år, men at renten vil stige i september med 0,25 prosentpoeng. Det er forventet at den britiske sentralbanken vil heve renten med 0,25 prosentpoeng til 5,5 prosentpoeng torsdag. Den amerikanske sentralbanken har holdt sin rente i ro på 5,25 prosent for åttende møte på rad forrige uke.

Eurosvekkelse

En euro koster i morgentimene torsdag 1,3615 dollar. Dette er en marginal oppgang for euroen, som den siste uken har styrket seg med 1,12 prosent mot dollaren. En dollar prises til 5,82 norske kroner i morgentimene, og dollaren har svekket seg 1,4 prosent den siste uken mot norske kroner.

En euro koster på samme tid 7,9317 kroner, noe som er en marginal endring det siste døgnet. Norske kroner har imidlertid styrket seg med 0,11 prosent den siste uken mot euroen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere