*Nettavisen* Nyheter.

«NRA dreper barna våre»

Foto: (Scanpix)

En uke etter tragedien i Newtown kastet våpenlobbyen NRA seg inn i den nasjonale debatten om strengere våpenlover.

21.12.12 18:19

(Nettavisen): Tragedien i Newtown har igjen skapt våpendebatt i USA.

Det har så langt vært stille fra mektige The National Rifle Association (NRA), som hittil har vist til «normal anstendighet».

Idag kastet våpenlobbyen seg inn i den nasjonale debatten om strengere våpenlov. NRA benyttet anledningen til å skylde på media, spillutviklere og filmindustrien, som de mener forherliger vold og drap.

SISTE: Fire personer skal være drept i skytedrama i Pennsylvania

«NRA, dere har blod på hendene»
Kort tid etter at organisasjonens leder, Wayne Lapierre, hadde startet ble han avbrutt av en aktivist. Ved hjelp av en plakat med påskriften «NRA dreper barna våre» blokkerte han talsmannen og oppfordret til å boikotte organisasjonen.

Han ble imidlertid raskt tatt hånd om og båret ut av sikkerhetsvakter.

NRAs leder fortsatte, men ble etter kort tid på nytt avbrutt av en aktivist. Også hun hoppet foran kameraene og holdt opp en plakat med påskriften «NRA, dere har blod på hendene».

På lik linje som den første aktivisten ble kvinnen båret ut, mens hun langet ut mot NRA.

- Våpen kunne ha forhindret massakren
Etter de to episodene fortsatte lederen sin tale, som hovedsakelig dreiet seg om at amerikaneres rett til å beskytte seg selv og sin familie.

- Det eneste som kan stoppe en ond person med et skytevåpen, er en god person med et skytevåpen, sa Lapierre.

Videre dristet han seg til å påstå at skolemassakren i Newtown viser at mangel på bevæpning i skolene setter barn i fare.

- La oss i det minste innrømme at det er mulig at bevæpnede vakter kunne ha forhindret massakren, sa han.

USA sto stille til minne om skoleofre
Klokken 9.30 lokal tid fredag – på minuttet en uke siden 20-åringen Adam Lanza innledet sine drap på 20 barn og seks voksne – stanset alt arbeid opp. Kirkeklokkene slo 26 tunge slag til minne om de døde.

- La oss samles for å sørge over tapet av altfor mange lovende unge liv. Vi vil aldri helt kunne forstå hvor mye de rammede familiene lider, men vi kan la dem få vite at vi står sammen med dem i denne vanskelige tiden, sa delstaten Connecticuts guvernør Daniel Malloy.

- Jeg er mor til to unge døtre, og min medfølelse med dere går helt ned i hjerterøttene, sa USAs førstedame Michelle Obama.

Hun, Barack Obama og døtrene Malia og Sasha deltok i den minuttlange tausheten til minne om de drepte ved barneskolen Sandy Hook.

Obama har oppnevnt en kommisjon som skal granske massakren, og som nå er klar til å begynne sitt arbeid. Kommisjonen, som ledes av visepresident Joe Biden, ventes å legge fram en rapport med forslag til styrket kamp mot væpnet vold i løpet av januar.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.