*Nettavisen* Nyheter.

NRA kaster seg inn i debatten om nye lover

Washington (NTB-Reuters): En uke etter tragedien i Newtown kaster våpenlobbyen NRA seg inn i den nasjonale debatten om strengere våpenlover.

21.12.12 08:45

Det skjer samme dag som myndighetene i Newtown markerer skolemassakren for en uke siden med en kort stillhet, og får følge av delstaten Connecticut, mange andre delstater og hovedstaden Washington DC.

I hovedstaden Washington DC skal National Cathedral la klokken slå en gang for hvert offer, 20 småskolebarn i alderen seks og sju år, seks voksne og drapsmannens mor. Også mange andre virksomheter har bestemt seg for å delta i en kort stillhet til minne om ofrene.

Mektige The National Rifle Association (NRA) har den siste uka planlagt hvordan den skal forholde seg til kravene om strengere lover og det som ser ut til å være et stemningsskifte etter drapene på 20 barn og sju voksne. Fredag holder NRA for første gang etter massakren en pressekonferanse på et hotell vis-à-vis Det hvite hus.

I helgen lar NRA-lederne Wayne LaPierre og David Keene seg intervju i forskjellige nyhetsprogram.

I en kunngjøring tidligere i uka sa organisasjonen at den «er rede til å tilby meningsfulle bidrag» i arbeidet med å hindre nye tragedier som den på Sandy Hook barneskole. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.