Gå til sidens hovedinnhold

NRA vil ha væpnede vakter på alle USA-skoler

Washington (NTB-Reuters): En rapport som er finansiert av USAs fremste forsvarer av retten til å ha våpen, foreslår å innføre væpnede vakter på hver eneste skole i USA.

Rapporten fra National School Shield Task Force er betalt av lobbyorganisasjonen National Rifle Association (NRA) og presenterer det den mener må være svaret på skolemassakren i Connecticut 14. desember i fjor.

I tillegg til væpnede vakter foreslår rapporten også andre tiltak som sikkerhetsavtaler mellom den enkelte skole og politiet, et internettverktøy for å vurdere den enkelte skoles sikkerhet, standardiserte retningslinjer for sikkerhet i hver delstat og bedre føderal koordinering av sikkerhetsspørsmål.

Ifølge Asa Hutchinson, hovedansvarlig for undersøkelsen, er det å ha en trent og væpnet sikkerhetsperson på hver skole et avgjørende element i rapportens forslag.

- Selvfølgelig mener vi at det vil utgjøre en forskjell i de varierte tiltakene som utgjør en skoles sikkerhet, sa Hutchinson, tidligere medlem av Kongressen.

Han mener at rapporten er fullstendig uavhengig selv om den er finansiert av NRA med 1 million dollar, cirka 5,8 millioner kroner. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget