RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nære relasjoner mellom fem siktede i drapssak

Sist oppdatert:
25 år gammel svensk kvinne drept.

Det skal være nære relasjoner mellom alle de fem siktede etter drapet på den 25 år gamle svenske kvinnen på Fredensborg i Oslo tirsdag.

Det opplyser politiet til NRK. Politiet pågrep tirsdag fem personer etter at 25-åringen ble knivdrept og hennes kjæreste ble livtruende skadd. To ble tatt kort tid etter at politiet ble varslet om saken ved 1.20-tiden på natten. De tre andre ble pågrepet i løpet av ettermiddagen og kvelden tirsdag. De fem, fire menn og en kvinne, er i alderen 18 til 28 år. To av mennene er norske og to er svenske.

En 28 år gammel mann er hittil den eneste av de fem pågrepne som har erkjent at han drepte den svenske kvinnen natt til tirsdag.

Nekter
Fire av dem er siktet for drap eller medvirkning til drap, mens den 18 år gamle kvinnen er siktet for å ha medvirket til flukt eller å holde noen skjult.

Advokat Vibeke Hein Bæra er oppnevnt som forsvarer for den ene av to som ble pågrepet av politiet kort tid etter drapet, en 25 år gammel nordmann.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen på drap eller medvirkning til dette. Han ble pågrepet nær åstedet og har forklart seg om det, sier Bæra til NTB onsdag.

Ikke tilfeldig
Fungerende leder for seksjon for vold og seksualforbrytelser Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt uttalte tirsdag kveld at den drepte kvinnen og kjæresten ikke var tilfeldige ofre, men at det ligger en forhistorie bak. Hun ville derimot ikke kommentere et mulig motiv bak hendelsen.

Vibeke Hein Bæra kan ikke gå i detaljer på hva slags forhold det skal være mellom hennes klient og de fire andre som er siktet i saken.

- Relasjonene mellom de pågrepne er noe av det politiet nå må etterforske og avklare før det kan kommenteres av meg som forsvarer, sier Bæra.

Politiet får bistand fra svensk politi med å danne seg et bilde av hva som kan være foranledningen til drapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere