RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Næringslivet låner mer

Sist oppdatert:
Etter nesten fraværende gjeldsopptak i det norske næringslivet i store deler av fjoråret tok det seg opp i desember og november. Husholdningene fortsetter sin lånefest
Det viser tall fra Norges Bank for kredittveksten i Norge målt ved kredittindikatoren K2.

Den samlede kredittveksten i fra desember til desember var på 8,8 prosent, en økning i forhold til november da veksten var på 8,4 prosent.

Det gledelig ved tallene er at de bekrefter trenden fra november i forhold til at det er nærignslivet som nå står for økningen etter at de var nærmest fraværende i gjeldsmarkedet gjennom store deler av fjoråret.

Tallene viser at kreditt til ikke-finansielle foretak vokste med 3,7 prosent de siste tolv månedene fram til utgangen av desember, opp fra 2,2 prosent fram til utgangen av måneden før.

Tolvmånedersveksten i kreditt til husholdninger var 11,4 prosent fram til utgangen av desember, mot 11,2 prosent fram til utgangen av november. Den private lånefesten har dermed fortsatt med nærmest uforminsket styrke også i julehandelen.

Bakgrunn
K2 er et tilnærmet mål for hvor stor innenlandsk bruttogjeld publikum (husholdninger, ikke-finansielle foretak og kommuner) har i norske kroner og utenlandsk valuta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere