NRK: - Bruk tida på politikk

Nyhetsdirektør Anne Aasheim slår tilbake mot kritikken som er kommet fra flere partiledere i forbindelse med TV-kanalenes valgkampdekning.

20.06.08 11:05

Dagbladet skrev søndag at Venstre-leder Lars Sponheim mener NRKs politiske redaksjon er en trussel mot lokaldemokratiet. Han hevder statskanalen boikotter de mindre partiene og er mer opptatt av underholdning enn politikk.

KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland synes kritikken fra Sponheim er forståelig.

- På folkemøtet i Tromsø om konkurranseutsetting, blant annet i eldreomsorgen, fikk jeg ordet tre ganger i debatten som varte i halvannen time. RVs Torstein Dahle og jeg ble ikke involvert i det hele tatt og da blir jeg frustrert fordi vi sitter der forgjeves. Jeg synes det er en dårlig måte å lede debatter på, uttalte Haugland til Dagbladet.

Generalsekretær Martin Kolberg i Arbeiderpartiet vil ha endret den politiske debattformen.

- Vi må møtes for å drøfte hvordan vi skal legge til rette for reell politisk debatt i Norge. Her ligger et tungt ansvar på partiene selv, men også på mediene. Nå er grensen mellom underholdning og viktig politisk debatt blitt for utydelig, mediene må erkjenne at de bidrar til at mindre vesentlige ting blir for viktige, sier Kolberg til Dagbladet.

I dagens Dagbladet slår distrikts- og nyhetsdirektør Anne Aasheim i NRK tilbake mot kritikerne.

- Bruk tida på politikk, ikke kast skitt på NRK! er den klare meldingen.

- Rikspolitikerne later til å ha glemt at det dette er et kommune- og fylkestingsvalg. Vi har aldri hatt flere regionale valgsendinger på TV med lokale politikere enn denne gangen, sier hun og mener at formen på debattene, inkludert underholdningsinnslagene, er nøye planlagt.

- Formen folkemøtene har fått er et bevisst valg. På forhånd har vi hatt møter med samtlige partier som kunne komme med innspill til temaer, sier hun til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.