Gå til sidens hovedinnhold

NRK: - Dagsrevy-sak skulle ikke vært sendt

Oslo (NTB): NRK beklager at Dagsrevyen sendte en sak om en romkvinne uten å opplyse om at hun var dømt for medvirkning til voldtekt av datteren. Datteren reagerte på at saken ble vist.

Innslaget, som ble vist på Dagsrevyen lørdag 12. januar, handlet om den rumenske kvinnen som sitter fengslet i Bergen for menneskehandel med egne barn. NRK innrømmet i helgen at det var feil å utelate opplysningen om at kvinnen er dømt for medvirkning til voldtekt av sin egen datter da jenta var bare elleve år gammel.

Voldtekten fullbyrdet ifølge dommen et ekteskap etter romfolkets tradisjon. Kvinnen mottok også 10.000 euro i vederlag for å gifte bort datteren sin, skriver fagbladet Journalisten.

- Dagsrevyen vil også beklage framstillingen reportasjen fikk overfor den fornærmede jenta, heter det en uttalelse fra NRK. Redaksjonsleder Ole Eivind Henden sier til Bergens Tidende at hans redaksjon nå tar selvkritikk.

- Vi har mandag hatt en grundig gjennomgang av reportasjen og de fakta som lå til grunn. Vi ser at flere forhold i dommen mot kvinnen er av en så alvorlig karakter at reportasjen gir et feil inntrykk av fakta. Vi er enige om at reportasjen slik den framstår ikke skulle blitt sendt. (©NTB)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut