*Nettavisen* Nyheter.

NRK: Abid Raja fikk hatmeldinger fra Mohyeldeen Mohammads telefon

RAJA FIKK HAT-MELDINGER: Meldingene som Abid Raja fikk lørdag morgen skal ha blitt sendt fra Profetens Ummah-medlem Mohyeldeen Mohammads mobilnummer.

Den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik bekrefter at det var han som i helgen sendte trakasserende meldinger til Venstre-politikeren Abid Raja.

26.09.16 14:20

Det bekrefter Mohammad selv overfor NRK mandag ettermiddag. Meldingene ble sendt etter at Raja i VG i helgen sa at han er imot et forbud mot burka og nikab.

Klikk på bildet for å forstørre.

FIKK HATMELDINGER: Abid Raja i Venstre. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Samtidig sier Raja at han «har følt vemmelse» når han har sett kvinner i burka og nikab.

Det skal ha provosert Mohammad, som ble kjent da han i 2010 ga advarsler om «et 11. september på norsk jord» under en appell mot Mohammed-karikaturene. Han skal ha hatt en rådgiverrolle for gruppen Profetens Ummah, som Ubaydullah Hussain var talsmann for.

«Skitne forræder»

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Abid Raja/Twitter

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppklarte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!». Slik lød en av de trakasserende meldingene som lå på Rajas telefon lørdag morgen.

Mohyeldeen Mohammad tok mandag kontakt med NRK og bekreftet at han sto bak meldingene, men skriver samtidig at han ikke er og aldri har vært medlem av Profetens Ummah.

Les også: Abid Raja på Twitter: - Våknet opp til denne meldingen

Vurderer anmeldelse

Mohammads advokat John Christian Elden skal ikke kjenne til tekstmeldingene.

- Jeg kjenner ikke til denne saken, eller noen av omstendighetene, sier Elden til Nettavisen, men presiserer at han ikke har hatt noe med Mohyeldeen å gjøre på seks år.

Raja opplyser til Nettavisen at han vurderer å anmelde saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag