RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK ansetter nok en Ap-politiker

Sist oppdatert:
Det blir nok en kvinne som besetter stillingen som kultursjef i NRK etter Turid Birkeland, som slutter over nyttår.

Stilllingen som kultursjef i NRK regnes som en av de viktigste stillingene i kultur-Norge. I oktober ble det kjent at Turid Birkeland sluttet i stillingen etter kun drøye to år.

Nå er etterfølgeren klar og NRK har ansatt Nita Kapoor i stillingen etter Turid Birkeland.

- Nita Kapoor har en bred og allsidig bakgrunn. I tillegg er jeg stolt over at vi med henne får en leder med flerkulturell opprinnelse i en viktig posisjon i NRK, sier programdirektør Mari Velsand.

Nita Kapoor jobber i dag som selvstendig rådgiver, og har gjennom de to siste årene blant annet ledet Kvinnevoldsutvalget.

Hun har tidligere vært konserndirektør for kommunikasjon i NSB og var politisk rådgiver i Kulturdepartementet da Turid Birkeland var kulturminister under Thorbjørn Jagland. Kapoor har også vært tv-produsent og prosjektleder i ulike sammenhenger.

Hun har hatt en rekke verv i råd og utvalg, blant annet Kringkastingsrådet, høyskolen i Oslo, kontaktutvalget mellom innvandrere og norske myndigheter og et utvalg som jobbet med innspill til kulturmeldingen. Av utdanning er Kapoor cand.mag med fagene norsk, engelsk og sosialantropologi og hun er også bedriftsøkonom.

Fram til 5. april, da Nita Kapoor tiltrer stillingen, blir Per Erik Kise Larsen konstituert som kultursjef i NRK. Han er i dag kompetansesjef i samme avdeling.

Birkeland begynte i jobben våren 2001 og etterfulgte Synne Skouen som gikk av som kultursjef i januar i år samme år protest mot kutt i budsjettene og omorganisering av kulturavdelingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere